Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Zajímalo by mě, jaké je nájemné. Pak si můžeme povídat o tom, jaké jsou povinnosti pronajimatele.

Měla by být osazena klimatizace? Požádal o to provozovatel s návrhem příslušného zvýšení nájemného?

Zkusil nájemce osadit klimatizaci sám, s návrhem na vyrovnání v případě, že buduvu vyklidí dříve, než bude klimatizace odepsána?

Jako pražák nemohu souhlasit, aby byly naše peníze vyhazovány na investice, které nemají návratnost.

V platbách pojišťoven jsou zahrnuty (a u velkých nemocnic přepychově) i náklady na provoz.

0 0
možnosti
VH

PS:

1. K Vašim prohlášením, že Nemocnice nemůže do budov investovat: Nemocnice deklaruje, že do budov investovala již 175 miliónů. Takže může. Je zajímavé, jak suverénně lze tvrdit nesmysl.

2. Teprve v průběhu roku 2017 bylo dosaženo dohody o skoro reálném nájmu ve výši 28 mil. Kč/rok. Takže přípravu investic mohlo město reálně zahájit až v novém volebním období. A jistě se nevrhne hned na vše.

3. 28 000 000 Kč/rok = 2 330 000 Kč/měs. = v Praze nájemné za max. cca 12_000_m2. (240 padesátimetrových bytů) Že by byla pronajímaná plocha tak malá?

0 0
možnosti
KL

Moc Vám nerozumím. Zřizovatelem je sice stát, ale min.2/3 budov patří Praze. A chápu, že 10000 Kč/ 28 mil. Kč najem je rozdíl. Ale taky se podívejte na podvody, které se v té polostátní džungli děly. Nebo už se dořešila trestní stíhání několika vedoucích pracovníků FnB?

0 0
možnosti
JK

J90a44n 42K84v58a63č20e65k

24. 8. 2019 6:59

Vážená paní Loherová. Nejsem si jistý, jestli jsem plně pochopil Váš dotaz. Ano, zřizovatelem, jak píši v článku, je stát, a ano, nemocnice je v budovách v nájmu. Majitel budov by je měl udržovat v takovém stavu, aby byly důstojně použitelné k účelu, za kterým jsou pronajaté (provoz nemocnice).

Trestní vyšetřování bývalého vedení je v běhu a nové vedení nemocnice plně s policií spolupracuje na vyšetření všech kauz. Nevím, jakou zde hledáte spojitost - Praha se tedy začne starat o své budovy až v momentě, kdy bude řízení před soudem ukončeno (tedy v našem prostředí za několik let)?

1 0
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1748x
Jan Kvaček vystudoval na Karlově univerzitě demografii a teoretickou ekonomii a již od studií se věnuje zdravotnictví. Pracoval na Ministerstvu zdravotnictví, v nadnárodní konzultační společnosti KPMG, v Oborové zdravotní pojišťovně a pro menší nemocnice i ambulantní poskytovatele. Reprezentoval Českou republiku v pracovních skupinách OECD a WHO. Od září 2018 byl na základě výběrového řízení jmenován ředitelem Nemocnice Na Bulovce. Čtenářům chce především přiblížit často nepochopitelná a někdy absurdní zákoutí českého veřejného zdravotnictví a občas se také vyjádřit k dalším zajímavým tématům.

Seznam rubrik